Zoveel mensen inclusief jij hebben dit al gezien, dank je wel.

maandag 30 januari 2012

Overwinnen (WE300)

Steeds vaker zie je boeken, cursussen en tijdschriften over veranderen, iedereen doet dit en dat en wat lijkt het makkelijk, net als autorijden makkelijk lijkt als je 14 jaar bent en naast iemand in de auto zit.

Maar probeer eens elke dag 10 minuten jezelf aan te kijken in de spiegel en de dag in gedachte te doorlopen, te kijken wat er vandaag is goed gegaan en niet de volgende de dag beginnen met het gevoel dat je gisteren had, hoeveel dagen ga je dat nu echt volhouden?

Geef je collega eens een compliment als er iets is goed gegaan, ook al is het zijn werk een complimentje is toch voor iedereen leuk, en wat is er toch met de wekker als je smorgens opstaat en het koud en donker buiten is ? Je hebt jezelf voordat je “weer” te laat naar je bed ging beloofd om nu echt eens op tijd op te staan zodat je niet op je glade zooltjes de bus weer net weet te halen.

Elke dag proberen we mensen om ons heen te veranderen, hun te bewegen iets te doen waar jij zo goed in bent en in gelooft, maar dit gaat niet altijd zoals jij het wilt, sterker nog soms keren die mensen zich tegen je en zetten hun hakken in het zand waardoor je je doel voorbij bent gestreeft en weer van voor af aan moet beginnen, met al je ziel en zaligheid.

Baal je weer van weer een verloren dag, of ga je met tegenzin naar je werk kijk dan eens naar jezelf, wat moet er veranderen aan de mensen om je heen om het toch naar je zin te hebben ?

NIKS, zolang je zelf niet verandert zal je nooit voldoening hebben en steeds vast lopen in je werk en leven.

We-300 is een schrijfoefening/uitdaging van Plato: Schrijf een verhaal/blog van exact 300 woorden over een bepaald woord, maar gebruik dat woord niet in de tekst. Dit keer was het woord: overwinnen.

Meer lezen/meedoen?http://platoonline.wordpress.com

7 opmerkingen:

  1. Veranderen begint bij jezelf. Het is een illusie te denken dat je een ander kan veranderen. Mooi omschreven Marcel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt groot gelijk. Een goed verhaal. Alleen "verandert" is in de laatste zin met een t.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou Marcel, daar heb je groot gelijk in. Inmiddels iets ouder en wijzer probeer ik doelbewust naar mezelf te kijken (de spiegel is echt erg) maar het is geen hobby van me. Enfin, ik blijf het proberen in de wetenschap dat alle andere wegen doodlopen.

    Prima WE met zeer ware woorden. Zucht en slik.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Marcel, wat ben je weer diepzinnig vandaag ;-)
    Je hebt helemaal gelijk.
    Ik ga NĂș vroeg naar bed (kan nog net voor half 12) en dan geef ik morgen mijn collega's allemaal een complimentje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Precies, zo is het; je kunt anderen helemaal niet veranderen, je kunt alleen de manier veranderen waarop jij tegen die anderen aankijkt. Als je dat lukt, ben je een heel eind. Anderen veranderen alleen als ze het zelf willen, niet omdat iemand anders vindt dat ze moeten veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Verander de wereld, begin bij jezelf! Mooie WE.

    BeantwoordenVerwijderen